Memorial 2024 – výsledky

13. ročník nášho najväčšieho turnaja Memoriál Jána Machovica je za nami a tak prinášame jeho kompletné výsledky.

Turnaj opäť prebiehal tradične začiatkom júla, od pondelka 1.7. do nedele 7.7.2024. Zúčastnilo sa ho celkovo 87 hráčov z rôznych kútov západného a stredného Slovenska, ale aj z Moravy. V kategórii muži to bolo najviac – až 54 hráčov, 19 hráčok a 14 žiakov (U-18), čo je doposiaľ najvyššie číslo. Počet štartov nebol nijako obmedzený a tak sa odohralo celkovo 124 zápasov, no do celkového poradia bol zarátaný len ten najlepší.

A teraz to najdôležitejšie  – výsledky:

V kategórii muži to bolo tento rok opäť nesmierne vyrovnané a rozdiely na popredných miestach boli minimálne. Víťazom sa napokon stal hráč TJ Rakovice – Marcel Ivančík celkovo 6. najlepším výkonom na kolkárni – 301 zhodených kolkov, a jediný z mužov tak prekonal tristo kolovú hranicu – a to až 2x, keď jeho druhý (horší) výsledok dosiahol rovných 300 kolkov, čo sme tu tiež ešte nemali. Na druhom mieste skončil domáci – Tomáš Ševčík s výkonom 297 a len o pár kolov sa mu nepodarilo obhájiť minuloročné víťazstvo. Na treťom mieste to uzatvoril s výkonom 293 domáci Marek Mikulec.

Kategóriu ženy doslova ovládla jedna hráčka – Monika Šintálová (TJ Rakovice) ktorá si v novom rekorde kolkárne – 304 zhodených kolkov zabezpečila víťazstvo už v úvode turnaja. Na druhom mieste s rovnako pekným výsledkom 286 sa umiestnila domáca Lenka Mikulcová. A tretie miesto opäť poputuje do TJ Rakovice, kde si ho vybojovala Alexandra Duračková (265).

Kategória žiaci (U18) tento rok prekročila očakávanie a to nielen účasťou. Víťazom sa stal domáci hráč Martin Vojtek s 267 zhodenými kolmi. Len o jediný kol za ním zaostal ďalší náš hráč Vladko Kušnierik (266). Stupeň víťazov v tesnom závese uzatvoril asi najvzdialenejší účastník tohotoročného memoriálu, hráč KO Fiľakovo – Jakub Vaculčiak (263). So zhodným výsledkom skončila aj Nina Gordíková, no o konečnom poradí rozhodla lepšia dorážka v prospech Jakuba.

 

Kompletné výsledky z jednotlivých ročníkov najdete na našej stránke v časti Memoriál alebo kliknutím na nasledujúci odkaz:

Memoriál Jána Machovica – výsledky

 

 

Záznamy zo všetkých dní turnaja nájdete na našom Youtube kanáli:

Youtube – KK Moravské Lieskové

  • stačí si vybrať deň, kliknúť na konkrétne meno a hneď budete presmerovaný na hru.
  • nezabudnite dať odber 🙂

 

Všetkým hráčom gratulujeme a ďakujeme za účasť a dúfame, že sa tu stretneme znova o rok. Rovnako veľká vďaka patrí všetkým ktorí sa podieľali na organizovaní a výpomoci v priebehu celého turnaja.