Memorial 2023 – výsledky

12. ročník nášho najväčšieho turnaja Memoriál Jána Machovica je za nami a tak prinášame jeho kompletné výsledky.

Turnaj opäť prebiehal tradične začiatkom júla, tentokrát už od pondelka 3.7. do nedele 9.7.2022. Zúčastnilo sa ho celkovo 79 hráčov z rôznych kútov západného a stredného Slovenska, ale aj z Moravy. V kategórii muži to bolo najviac – až 54 hráčov, 20 hráčok a 5 žiaci. Počet štartov nebol nijako obmedzený a tak sa odohralo celkovo 108 zápasov, no do celkového poradia bol zarátaný len ten najlepší. Prepracovaný je aj štatistický systém, tak prehľadnejšie ako doteraz uvidíte ako sa Vám darilo jednotlivo v každej časti hry oproti celkovému priemeru memoriálu. 🙂

A teraz to najdôležitejšie  – výsledky:

V kategórii muži to bolo tento rok opäť nesmierne vyrovnané a rozdiely na popredných miestach, okrem víťaza, boli minimálne. Ním sa napokon stal domáci hráč KK Moravské Lieskové – Tomáš Ševčík celkovo 5. najlepším výkonom na kolkárni – 302 zhodených kolkov, a jediný tak prekonal tristo-kolovú hranicu. Na druhom mieste skončil hráč KO Kremnica – Igor Toma s výkonom 291 zhodených kolkov. Tretím miestom len o jediný kol za ním (290) uzavrel stupeň víťazov hráč DKK Nové Mesto nad Váhom – Marek Pisca.

Kategória ženy bola tento rok opäť veľmi dobre obsadená a vyrovnaná. Celkovou víťazkou sa po druhý krát stala slovenská reprezentantka, hráčka MKK Stará Turá – Vladka Vávrová s 281 zhodenými kolmi. Tesne za ňou s 278 kolkami ju nasledovala domáca Lenka Mikulcová (KK Mor. Lieskové) a tretie miesto uzavrela hráčka TKK Trenčín – Gabika Hupčíková (276).

Kategória žiaci (U18) síce nebola taká nabitá ako ostatné, no z hľadiska výkonov nesklamala. Najmä celková víťazka, hráčka KK Pobedim – Radka Malíčková výkonom 278 zhodených kolkov výrazne pokorila doterajší rekord memoriálu v žiackej kategórii a premiešala by poradie na stupňoch víťazov aj medzi ženami. Druhé miesto zostalo v Lieskovom, o čo sa postaral Martin Vojtek s 225 kolmi. Tretie miesto putuje za hranice, kde hráčka TJ Spartak Hluk – Lucie Prachařová dosiahla 204 zhodených kolkov.

 

Kompletné výsledky z jednotlivých ročníkov najdete na našej stránke v časti Memoriál alebo kliknutím na nasledujúci odkaz:

Memoriál Jána Machovica – výsledky

 

 

Všetkým hráčom gratulujeme a ďakujeme za účasť a dúfame, že sa tu stretneme znova o rok. Rovnako veľká vďaka patrí všetkým ktorí sa podieľali na organizovaní a výpomoci v priebehu celého turnaja.